Veelgestelde vragen

Reparatie of vervanging

Technisch is natuurlijk alles te repareren. Maar wij willen u niet onnodig op kosten jagen. Het simpel vervangen van versleten asrubbers of torsiestaven (bij een doorgezakte torsieas) is zelden een probleem, maar als er meer dan 1 complete swingarm vervangen moet worden kan de aanschaf van een nieuwe complete as vaak al uit. Daarom is het zinvol om vooraf even de reparatiekosten door te spreken.

 

Hoe zit het nu met de breekkabel

De noodremvoorziening van caravans en aanhangwagens, vooral bij verkeerd bevestigen, ondermaats! Grote onduidelijkheid en verwarring bij het gebruik van de losbreekreminrichting van aanhangwagens en caravans met een toegestane maximum massa van ten hoogste 3500 kg, klik hier voor de complete uitleg van Theo Gerrits van Caravan en de wet!

Onderdelen oldtimer nog verkrijgbaar?

Vervanging van onderdelen (soms zelf een hele as of het gehele chassis) kan qua kosten voordeliger zijn dan reparatie of revisie. Maar soms is reparatie of revisie noodzakelijk. Bijvoorbeeld als voor oudere modellen onderdelen niet meer verkrijgbaar zijn. Een speciale categorie in dit verband vormen de "old timer" caravans en vouwwagens (bijvoorbeeld Lander en Constuctam). De liefhebbers willen hun favoriete model uiteraard in de zo origineel mogelijke staat houden en voelen niets voor vervangende (niet originele) onderdelen.

 

 

Naar boven